onsdag 31 mars 2010

Gissa sjukdom

Vi kommer åka hem till Sverige över påsk! Jag har sedan det blev bestämt att vi skulle åka funderat på vilken sjukdom som kommer drabba O. (Jag vet, ibland har jag riktigt svarta, negativa tankar...) Han fick vid första resan hem ngt konstigt herpesanfall och ja förra gången så blev det ju salmonella och vinterkräket. Så vad ska drabba honom nu?

Sitter i soffan och dricker välling och softar inför nattningen, då G börjar skrika som en tok att han har SÅ ont i örat! Han ger sig inte och efter försök med näsdroppar och ipren, börjar jag få lite smått panik. Inte så sugen på öroninflammation och 12 timmars flygresa. Så när E kommer hem från jobbet efter en knapp timme, bestämmer vi oss för att ta båda barnen till akuten och kolla upp det hela. O har inga symptom alls, men vem vet, kanske är ngt på g. Han har ju varit förkyld ett tag...

Läkaren på akuten skrattar lite åt oss, tycker att vi är rätt så konstiga som tar ett typ fullt friskt barn, O, dit.. och G som varit sjuk i max två timmar (ljuger dock o säger att han haft ont i tre timmar... ) men G kom där ifrån med 4 mediciner o diagnos öroninflammation!!! Nu är det bara till att lyckas lura i honom dem...

Förhoppningsvis är detta den enda sjukdomen vi drabbas av denna resa - men vem vet?? Ja, jag ska försöka vara positiv nu!!

3 kommentarer:

  1. Det känns ju helt osannolikt...flygresan till Sverige är jinxad på ngt sätt. Kanske ni fortsättningsvis kan säga högt att "nu ska vi åka till...Rumänien!!!"...så de onda andarna inte väljer att pålägga er ytterligare en sjukdom. Det gäller att lura de små djävlarna!

    SvaraRadera
  2. Jinxad var ordet! Rumäninen låter som en bra idé -vem vill åka dit? Inte ens den mest smittsamma sjukan!! kram

    SvaraRadera
  3. Tips - ge medicinen i glass med mkt strössel
    så känner han inte när han tuggar i sig tabletterna
    kom på detta efter ca tre timmar med skriiiik kram vi
    ses snart!!!

    SvaraRadera