onsdag 6 april 2011

Demokrati, är det något att ha?

Vad gör man med ett land där självaste Premiärministern går ut och säger att det finns för få personer i landet för att ha två bra partier? Han menar att det på FEM miljoner personer inte finns tillräckligt med folk för att bilda två partier med en "A-ledning". En "A-ledning" är ett måste för att driva landet. Att bra ledarskap kan baseras på mångfald och förnyelse verkar helt främmande för karln.

För den oinsatte kan jag låta meddela att det finns ETT parti i Singapore. Det finns ju fler, men de har liksom inget att säga till om. Premiärministerns pappa var Singapores första premiärminister och är fortfarande aktiv, 88 år gammal. Man har låtit instifta en egen position åt honom, Minister Mentor. Lite väl mycket Ankeborg tycker jag allt att det blir i bland.

Måste säga att jag tycker att det är beklämmande att det inte är mer demokratiskt här. Frågan är - kan man bo här eller inte???

2 kommentarer:

  1. Demokrati är trams. I-landstrams!

    SvaraRadera
  2. Ja tänk i den andra delen av världen verkar de lite mer sugna på sin rösträtt och demokrati. Så sugna att de kan offra sina liv. De ger perspektiv på i-landstramset;-) Happy Helg!

    SvaraRadera