tisdag 24 januari 2012

Sydney

Här är det bra. Sydney ler mot oss och vi ler tillbaka.

Bästa semestertipset för de som har med barn på resan - ta med en sparkcykel eller två. Så slipper man bära barn. Och så går det i  rasande fart att turista. Tack för världens bästa tips J!!!

Några andra reflektioner:
- vädret är som en svensk sommar 20 grader och ibland lite regn.
- Vi åker mest tåg. Tänk vad man kan hitta olika sorters tåg. Barnen kan liksom nosa sig till tåg på flera kilometersavstånd... Monorail, tåg på kaj, tåg i park och så monorail igen...
- Många gamla tanter har cowboyhat och jätte Aussiedialekt. Altid lika härligt att springa på dem. Tror liksom att jag är med "Flygande doktorn..."
- många är jättetjocka. Typ så många att normaltjocka ser anorekriska ut.
- portionerna är gigantiska, vi delar nu på 3 portioner och det blir rester kvar, Så inte så konstigt att många har enorma kroppshyddor.
- G undrade vem apan var - det var en aborigin... jag klarade inte av att vara pedagogisk och förklara vem han var... till min makes stora besvikelse.

Barnen tjatade till sig middag i Chinatown med motiveringen vi får ont i magen om vi inte är ris en gång om dagen.... så där åt vi sötsur gris och citronkyckling. Tur att vi flyttar hem till Sverige innan de blir helt asiatiska....

3 kommentarer:

  1. O måste ju vara i himmelriket med alla tåg! Kram Jenny

    SvaraRadera
  2. Å va ni har det greatans ;)) ha en fortsatt härlig semester kramar från Trosa

    SvaraRadera
  3. Det var verkligen himmelriket! Nu hemma, glada men rätt trötta! KRAM

    SvaraRadera