lördag 16 maj 2009

På utflykt i Malaysia

Efter en rätt misslyckad start med borttappad bilnyckel, snigelväg ur S-pore och utan äten frukost, så kom vi äntligen till Malaysia. Motorvägen var inte byggd som hemma, ngn hade verkligen fuskat sig igenom ngn fas av grundjobbet... Periodvis kändes det som vi hade fått punka för det skakade så mycket eller så blev man åksjuk för det svajade så! Lösningen var att köra lite fortare (det är ju oftast det enda rätta ..), då kändes det lite mindre!

Som alltid var det spännande att köra i ett annat land! På motorvägen blev vi omkörda av en bärgningsbil m bil som den bärgade (vi körde ca 120 km), och över motorvägen gick en och annan "stray dog", varaner (verkar vara m på alla våra semestrar) och vanliga malayer. Vi körde inte över en ända!

En annan lite spännande detalj var att det var väldigt långt mellan bensinstationerna, det höll mao på att sluta med att ngn av oss (antagligen Erik...) skulle fått gå och hämta lite bensin... Med tanke på att Eriks kollega rådde oss att ta med en golfklubba o ha bilen låst under hela vistelsen i M-sia, så var tanken på att traska (utan glofklubba, då vi inte lydde rådet) inte så lockande! Men turen var med oss, så vi blev ett äventyr fattigare, till vår stora glädje (lyckades dock tanka 54,6 liter i en femtioliterstank!!!).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar