onsdag 21 december 2011

Tomten har koll

Det finns en stor fördel med att fira jul i en del av världen där inte alla gör det och där alla inte är så julfokuserade. Den fördelen stavas - flexibilitet. Vi tog nämligen i tisdags och bestämde att imorgon är det julafton för oss. Så barnen hängde med tindrade ögon upp sina strumpor på balkongen och lagade gröt att ställa ut till tomten. G konstaterade glatt att det var skönt att inte behöva vänta till på lördag "Jag gillar inte att vänta...". Nej vem gör det??? 

Tropikjul utan skorsten
På morgonen låg lite fuktiga paket på balkongen och gröten var upp äten. Tomten hade levererat. Vi var lite oroliga för att någon skulle bli ledsen, då han gav G ett STORT paket och O o S lite fler mindre paket.  Frågan var vem? Vad är viktigast? Många eller stora?? Vet ju att jag själv alltid gillat stora paket.... Verkade initialt som alla var nöjda. G fällde kommentaren "Tomten har koll" när han såg vad tomten haft med till honom.... Men sen när hans legobygge inte blev klart och de andra kunde leka med sina saker på en gång.. slog orättvisan till. Då ville han ha alla andras leksaker... gick så där... och maken hade glatt gått till jobbet.... ensam är stark eller hur är det?? 

Dagen passerade som den långa transportsträcka det är. Och så kom kvällen och vi åt "kalkonskinkan", tysk jättesill, dansk rödbetsallad, tyska pepperkakor, filipinska köttbullar och australienska korvar. Till detta drack vi singaporiansk öl och sjöng snaps visor, dock ingen snaps. Fick faktiskt lite julstämning. Barnen åt som hästar och var sen redo för att öppna alla paketen under granen. På 17 minuter hade de öppnat inte mindre än 35 paket och maken jag var sitt. Sen konstaterade vi att leksakerna behövde ca 25 batterier av vilka vi hade 2 hemma. Bara till att ila till affären. Vem vill ha ledsna barn på "julafton"? 

Varför valde vi att vara flexibla?? Jo imorgon drar vi till Disneyland HongKong för att fira jul med Musse, Mimmi och Kalle Anka... så om ni tittar noggrant kl tre kanske ni ser oss på julafton.... 

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA!! 
Hoppas ni får en rofylld och mysig jul!!! 

3 kommentarer:

  1. Ha det så härligt i HK! GOD JUL och GOTT SLUT!! KRAM

    SvaraRadera
  2. Många kramar till er alla, hälsa Musse o gänget!! Anna o Co.

    SvaraRadera