söndag 19 april 2009

Indonesia!

Det går inte att missa att Indonesien är ett utvecklingsland av högsta kaliber! Det första som händer oss är att en kille säger sig vilja hjälpa oss genom passkontrollen samt att köpa våra visa. Han tar våra pass och kommer tillbaka en dryg kvart senare. Han vill då ha betalt för våra fyra visa i en helt galen växlingskurs (= turistlurrad) och "some extra for my friend" (vem det nu var ...) Han fick typ 30 kr extra och vi oss ett skratt. 

Första doppet i poolen fick vi sällskap (eller inte jag för jag försvann iväg ... fort som ...) av en ca 1,5 m stor varan som också var sugen på ett morgondopp! Kändes lite väl nära naturen om ni frågar mig! G kunde nog tänka sig att klappa den ...  



Något som skiljer Bintan från Singapore är att Oscar här bara blev uppraggad av killar. Dem var som galna i honom och han stor trivdes. Han åt sin första glass - fnissandes mest hela tiden! Tyvärr slutade vistelsen med att Oscar tappade kontrollen i barnstolen och skallade bordet. Stort blodbad utbröt, då han blödde i munnen. Han får nog två av sina framtänder lite tidigare! Får se hur det läker ihop. 

Kändes bra att äntligen kunna börja jobba på en bränna, efter snart en månad i värmen och blek som en fiskbulle! Det blir nog fler resor till Bintan. 

Ölen är troligtvis lokalproducerad, då den heter Bintang! Gustaf fattade tycke för detta ställe och ville absolut inte åka hem. 
    

5 kommentarer:

  1. smarrrigt men mycket läskigt med Os olycka - Har suttit i lä i en stol och tittat på när Lars arbetat.

    Vattnet ser hur härligt ut som helst! LYX Som du ser har jag som vanligt ingen egen identitet på internet utan talar via min man...Kännas väldigt 1800tal.Måste göra ngt åt det
    Kramar

    Johanna

    SvaraRadera
  2. Hej vännen, ser UNDERBART ut! Otäckt dock emd O:s olycka... Själva har vi varit på Junibacken idag. Är helt sluyt...

    Kramisar
    Karine

    SvaraRadera
  3. Hej du!

    Ser underbart ut, förutom varanen, jag hade blivit dö skraj. Sitter nu på kontoret och jobbar min näst sista vecka. Ska bli sjukt skönt att få gå hem och förhoppning vara ledig en månad innan tvåbarnschocken kommer.

    Vi hörs snart igen // Kramar V

    SvaraRadera
  4. Ni verkar ha haft en skön helg med äventyr, sol och bad, underbart! Stackars Gustaf!! Alltid kul med lite bilder och se hur ni har det. Har suttit ute och solat på altanen medan Stella sov. Oliver racar runt med sin nya traktor med släp som han är eld och lågor över. Ha det gott!
    Kramar Anna

    SvaraRadera
  5. Hej Charlotte! Vad roligt det är att få följa ert äventyr i Singapore via din blogg! Hoppas allt är bra med er, att Oscar är ok nu. Kram Sofie

    SvaraRadera