söndag 30 augusti 2009

Svinis

Nu har det hänt - jag har träffat ngn som har haft svinsjukan, ja eller svinis och dessutom fått äta Tamiflu. Jag har förstått att alla insatta i Sthlm kallar den för svinis, efter att ha läst Alex Schulmans alldeles underbara blogg, så nu måste jag också kalla det för svinis. Vill ju verka insatt och lite på...

Känslan av att ha drabbats av pesten var enorm för deras del. De var tvungna att berätta för några grannar att deras dotter hade det eftersom hon lekt med deras barn precis innan hon blev sjuk. När hon ett par dagar senare skulle åka hiss med grannens son, valde han att ta nästa hiss och stod under de 15 sek de var tillsammans i hisshallen med handen för munnen! Intressant vilken panik många får bara av att höra ordet svinis. Rätt eller fel, ja vem vet??

Själv känner jag mer för att få det så fort som möjligt så att det liksom är avklarat. Indierna här har vattkoppefester när ngn har fått det, så ser alla deras vänner till att bli smittade samtidigt. Kan kanske vara ngt för svinis med - Svinfest. Vad man ska äta är ju i alla fall enkelt, fläskkarré med plommon kanske?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar