fredag 10 februari 2012

10 år och stödhjul???

Ja när G funderar närmare på saken, så är det så han vill ha det. Tycker att det är helt onödigt att ta av dem... Gick så långt i min kamp för att få ungen att cykla att jag sa att tom hans kompisar som bara är 4 år kan cykla... Han nappade inte utan sa - Jag tror att för mig passar det bättre att cykla utan stödhjul när jag är 10. Vad ska man säga då?? Valde tystnaden!

5 kommentarer:

  1. Jag kanner en kille som vid 5 ars alder tyckte precis lika som G...och da bodde vi i NL dar barnen kan cykla utan stod vid 4...eller tidigare. Med mycket overtalning, hot och tvang insag han sitt eget basta...till slut, haha!
    Forr eller senare kanske han andrar sig...eller inte. Kram

    SvaraRadera
  2. Jessica - Skönt att höra att jag inte är själv om detta trauma. Och att ni kom igenom det bra. Miss U all! Kram

    SvaraRadera
  3. Släpp det bara...jag har sagt det förut och jag säger det igen. Det kommer när det kommer. För N släppte det, utan att vi förstod varför, på en snötäckt skolgård i januari. Då tyckte han att det var dags att testa utan något stöd. Då hade han inte testcyklat på fyra månader...det kan vara det som är grejen...:-). Han fick ta det i sin egen takt.

    Sen är jag personligen negativ till stödhjul eftersom det ger en falsk trygghet. Vi körde istället stödpinne som vi höll i - då kunde vi släppa den och testa Ns balans med jämna tillfällen utan att han märkte det. Och till slut släppte vi helt och han fortsatte bara att cykla. Men G kanske är för smart för att välja bort stödhjulen till förmån för en stödpinne istället?

    SvaraRadera
  4. Jag säger bara en sak: Springcykel!
    Vi har haft det till M och han lärde sig cykla av sig själv när han kört runt på den ett tag, hur smidigt som helst. A var nog 5-5,5 när han knäckte det, men då hade han ingen springcykel, heller.

    Kram!

    SvaraRadera
  5. Har svårt att släppa det.. så är det. Får ont i magen av att han ska cykla med stödhjul när alla hans nya klasskompisar kommer på enhjulingar! Springcykeln ratades tyvärr. Han hade sätt för många 3 åringar åka runt på dem, så han förklarade att det inte var för honom... undrar just ar envisheten kommer ifrån!
    KRAM

    SvaraRadera